ΕΤΣΙ ΑΠΕΦΥΓΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ 2023 ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2024.

Τον απολογισμό των μεγάλων έργων που έχουν γίνει στην ύδρευση από τον Σεπτέμβριο του 2019 καθώς και τα μεγάλα έργα αλλαγής δικτύου, της τηλεμετρίας, της αξιοποίησης των γεωτρήσεων στη Μαυροσουβάλα και της ενεργειακής αυτονομίας του δικτύου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Δεκεμβρίου 2022 με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών ύδρευσης για το 2023.

Οπως τόνισε ο Γιώργος Γιασημάκης τα τέλη στην ύδρευση για το 2023 όχι μόνο δεν θα αυξηθούν αλλά για τον οικισμό της Αγίας Τριάδας Αφιδνών θα υπάρξει μείωση τιμολογίων με κατανάλωση έως 500 κυβικά, ενώ τόνισε πως μετά την ολοκλήρωση των έργων της ενεργειακής αυτονομίας που θα ολοκληρωθούν εντός του 2023, θα εισηγηθεί μείωση των τελών ύδρευσης από τον προϋπολογισμό του 2024.

Και όλα αυτά ενώ η Δημοτική Αρχή είχε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ενεργειακή κρίση του 2022 σε συνέχεια της πανδημίας. «Έχουμε κάνει μεγάλο έργο στην ύδρευση. Έχουμε κάνει πολύ δουλειά. Έχουν ολοκληρωθεί πολλά έργα, άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα θα ολοκληρωθούν εντός του 2023 που θα αλλάξουν το τοπίο στην ύδρευση και θα δημιουργήσουν συνθήκες ενεργειακής αυτονομίας για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωρωπού. Δείτε την τοποθέτηση του για την ύδρευση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Δεκεμβρίου 2022 πριν από την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου:

https://www.youtube.com/watch?v=XspUX1MNtbA

https://www.facebook.com/oropos.gov.gr

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού