ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

1821_2024

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Με τη κεντρική παρέλαση των μαθητών και των συλλόγων που θα γίνει την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στα Νέα Παλάτια θα κορυφωθούν στον Δήμο Ωρωπού οι εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του 1821, της ένοπλης εξέγερσης των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου κράτους, της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024)

09:00: Πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες του Δήμου Ωρωπού.

10:00: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, Άγιος Γεώργιος, Νέα Παλάτια παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, μελών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων.

10:30: Εκφώνηση πανηγυρικού ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων κα Μαρία Χατζημαρινάκη.

11:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Ηρώων στα Νέα Παλάτια.

11:10: Κατάθεση στεφάνου και χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη.

11:20: Κατάθεση στεφάνων από αντιδημάρχους, προέδρους Συλλόγων, φορέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

12:00: Έναρξη παρέλασης μαθητών σχολείων από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, συλλόγων, εθελοντικών ομάδων από τη συμβολή οδών Γεννηματά και Προποντίδος και λήξη στην είσοδο του λιμανιού στη Σκάλα Ωρωπού. 

12:30: Λήξη παρέλασης. 

_* Παρελάσεις μαθητών σχολείων και συλλόγων και εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης έχουν προγραμματιστεί και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού (Αυλώνας, Αφίδνες, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο, Πολυδένδρι, Χαλκούτσι, Ωρωπός).