Καθαρίζουμε την Μεσόγειο - Καθαρίζουμε τον Ωρωπό

2012-05-13_med.sos.poster.sm

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ
Κυριακή 13 Μαΐου 2012, 10.30 π.μ.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε η συλλογικότητα και η αφύπνιση της κοινωνικής μας συνείδησης είναι σημαντικότερες από ποτέ! Σε πείσμα των καιρών, η εκστρατεία καθαρισμού ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», έρχεται πιστή στο ετήσιο ραντεβού της για να συμβάλει στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας και να «συστρατεύσει» πολίτες, θεσμικούς και άλλους φορείς για τη διαφύλαξη του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου.

Ο Δήμος Ωρωπού και το Νομικό Πρόσωπο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού συμμετέχουν στην πανελλαδική "εκστρατεία", που πραγματοποιείται από 1 έως 31 Μαΐου 2012 και συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙOΣ SOS για 17η συνεχή χρονιά, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της βιώσιμης αλιείας.

Καθαρίζουμε την παραλία του Ωρωπού την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 στις 10.30. Σημείο συνάντησης είναι οι παλιές φυλακές.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία της διατήρησης και ορθολογικής διαχείρισης των αλιευτικών πόρων και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς, που αποτελεί καίριο παράγοντα στην προσπάθεια να προστατευθούν είδη αλιευμάτων που είτε απειλούνται είτε δεν έχουν αλιευθεί με βιώσιμο τρόπο.

Στη διάρκεια της περσινής εκστρατείας, συμμετείαχαν περισσότεροι από 21.000 εθελοντές, καθάρισαν 236 φυσικές περιοχές (ακτές, βυθούς, όχθες ποταμών/λιμνών, πάρκα, άλση κ.α.) σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι καθαρισμοί συνεχίστηκαν μέχρι και το φθινόπωρο! Στην εκστρατεία συμμετείχαν 285 φορείς σε 37 νομούς της Ελλάδας, από τους οποίους 102 ήταν Σχολεία, 69 Δήμοι, 10 Ξενοδοχεία και 7 άλλες Επιχειρήσεις, 5 Ιστιοπλοϊκοί και Καταδυτικοί φορείς, 1 Λιμεναρχείο, 12 ΜΚΟ, 33 άλλοι Σύλλογοι, 3 ατομικές συμμετοχές και 43 άλλοι φορείς.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας για να καθαρίσουμε την παραλία του Ωρωπού και να τονίσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση  που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολιτών.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Χορηγός είναι το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης AMSTEL ECO της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και υποστηρικτές η TNT και η Rolopack A.B.E.E. Χορηγοί επικοινωνίας είναι oι: Ελεύθερος Τύπος, Τύπος της Κυριακής, ΟΙΚΟτύπος, ΕΡΤ, Ελληνική Ραδιοφωνία ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και ΕΡΑ Δίκτυο.Κεντρικό Μενού

prosklisimielou

programma_2019_kedo

logo_eddyppy

farmakeio

entipofilozooi-1

ban-2013-Asthenoforo

Diaugeia

logo_data_gov

ban_isotita

Καιρός Ωρωπού
Καιρός Μαλακάσας