16-01-2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας αναδείξαμε την πραγματική εικόνα στα οικονομικά του δήμου αλλά και στον τομέα καθαριότητας. Άδεια ταμεία και παροπλισμένος σε τραγική κατάσταση ο στόλος αποκομιδής.

Μέχρι σήμερα έχοντας απαξιωθεί πλήρως   ο τομέας καθαριότητας του Δήμου , είχε επιλεγεί για την αποκομιδή των απορριμμάτων η πολιτική της μίσθωσης ιδιωτικού φορέα, με υπέρογκο κόστος και πολλά προβλήματα.

Η σύμβαση με τον ιδιώτη έληξε και επιλέξαμε να ανασυστήσουμε τον τομέα καθαρότητας, να προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάσταση του παροπλισμένου στόλου καθαριότητας και να βάλουμε χρονοδιάγραμμα για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του, με την προμήθεια των αναγκαίων οχημάτων.

Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο, αλλά επιλέξαμε το δρόμο που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα και θα μπορεί ο Δήμος Ωρωπού να μην εξαρτάται από τρίτους και να εκτελεί μια από τις βασικές υποχρεώσεις του προς τους δημότες, με δικές του δυνάμεις, κάνοντας παράλληλα σωστή διαχείριση και μείωση κόστους.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι θα υπάρξει ένα μεσοδιάστημα για να ολοκληρωθεί το σχέδιο οριστικής ανασυγκρότησης των δομών καθαριότητας, στο οποίο θα σας παρακαλέσουμε να δείξετε κατανόηση και συνεργασία. Θα υπάρξουν αρρυθμίες και αδυναμίες.

Θα προσπαθήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις και με την βοήθεια τρίτων , όπως ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, να ανταπεξέλθουμε στο έργο αποκομιδής, προσπαθώντας να επαναλειτουργήσει το μεγαλύτερο μέρος του παροπλισμένου στόλου μας. Ήδη αυτό γίνεται αλλά τα προβλήματα είναι μεγάλα και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια.

Η οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας, δεν μας επιτρέπει να προβούμε άμεσα σε αγορά νέου εξοπλισμού. Όμως ήδη έχουμε ξεκινήσει να σχεδιάζουμε δρομολογώντας τις διαδικασίες για εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, έχοντας βάλει ως στόχο μέσα στο 2020 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανανέωσης του εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας και να δοθεί οριστική λύση.

Ζητάμε την κατανόηση σας και την συνεργασία σας.

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας                                             Ο Δήμαρχος

 

     Ανδρέας Γαζβινιάν                                               Γεώργιος Απ. Γιασημάκης

Μοιράσου το!

Κεντρικό Μενού

aimodosia_9_2021

coronoios

covid_24_09

banner_kdvm

logo_greece_2021

logo_eddyppy

farmakeio

adespota_2020

ban-2013-Asthenoforo

Diaugeia

apostille

logo_data_gov

ban_isotita

Καιρός Ωρωπού
Καιρός Μαλακάσας